TRIDNEVNI POHOD NA TRIGLAV

Kdaj:

23.08.2019

Zbor ali lokacija:

parkirišče pri Pošti Podplat; 23.8.2019 ob 6 uri

Čas hoje / trajanje:

prvi dan 7 ur, drugi dan 9 ur, tretji dan 4 ure

Opis:

tokrat se bomo na Triglav podali iz Voj. Do Srednje vasi pri Bohinju se bomo pripeljali z našimi avtomobili. Od tu do Voj se bomo poslužili lokalnega javnega prevoza. Po krajšem postanku pri pl. koči v Vojah,se bomo odpravili proti Kredarici. Spotoma se bomo ustavili pri Vodnikovi koči. Predvidevam,da bomo za pot iz Voj do Kredarice potrebovali 7 ur. Prenočili bomo v pl. domu na Kredarici. Drugi dan se bomo med 6 in 7 uro podali proti vrhu Triglava. Predvidevam,da bomo za vzpon potrebovali 1 uro in pol. Po počitku in užitku na vrhu,bomo pot nadaljevali do Doliča in naprej po dolini Triglavskih jezer. Po počitku in okrepčilu v pl. koči pri Triglav. Jezerih,bomo odšli do planine Jezero,kjer bomo prenočili. Tretji dan se bomo spustili do parkirišča pod Pl. Blato in se z javnim prevozom od

Hrana in pijača:

iz nahrbtnika in v pl.kočah.

Oprema:

obvezni so planinski čevlji in čelada.. ter zaščita proti soncu in dežju. Med rezevnimi oblačili naj bodo tudi rokavice in topla kapa.

Stroski prevoza:

25 € na osebo

Prijave in informacije:

vodja pohoda Erjavec Jože -040-608-474 do vključno 20.8.2019

Dodatne opombe:

Pot na Triglav je zelo zahtevna. Primerna je za planince,ki imajo vsaj nekaj izkušenj s hojo v visokogorje,so v dobri kondiciji in imajo plačano članarino za letošnje leto. S plačano članarino smo namreč tudi zavarovani za primer reševanja v gorah.

Mail:

Objavil:

Jože Erjavec

Planinsko društvo Boč Kostrivnica © 2014-2016. Developed by: DarkMorg