NARAVOVARSTVEN POHOD V RADENSKO POLJE SKUPAJ Z PD VRELEC ROGAŠKA IN PD ŠMARJE PRI JELŠAH

Kdaj:

22.05.2021

Zbor ali lokacija:

V soboto 22.05.2021 ob 6.30 h avtobusna postaja Rogaška Slatina, 6.35 h AP Ratanska vas, 6.40 h AP Podplat in 6.50 h AP Šmarje.

Čas hoje / trajanje:

Trajanje pohoda s počitki in razgledovanjem daljša tura 4-5 h , krajša 1,5-2h. Odločili se bomo z lokalnim vodnikom pred turo, glede na razmere, vreme in teren. Pot je nezahtevna in dobro uhojena.

Opis:

Z avtobusom se bomo peljali mimo Ljubljane v Grosuplje in do vstopa v Krajinski park Radensko polje. Na poti po Radenskem polju si lahko ogledamo: _ Značilnosti kraškega polja (močila, stoječe vode , retja, jarki, ulegnine in suhe struge). _Tri vodotoke (Dobravka, Šica in Zelenka. _ Različna travišča (gojeni, vlažni, mokrotni in suhi travniki). _ Poplavni gozd. _ Podzemne jame (Zatočna jama, Lazarjeva jama in Viršnica). Simbol parka je sibirska perunika (iris sibirica).Radensko polje je prvo in edino zavarovano območje v Sloveniji, kjer sta ustanoviteljici občina in država. Je ena večjih točk za dvoživke v Sloveniji, kjer se preko 3 km dolgega cestnega odseka seli več kot 30.000 dvoživk, je tudi eno večjih rastišč šipka (rosa gallica). Vodenje je dogovorjeno z njihovimi lokalnimi v

Hrana in pijača:

Iz nahrbtnika.

Oprema:

Pohodni čevlji, palice in primerna oblačila glede na vreme.

Stroski prevoza:

Stroški prevoza in ogleda znašajo cca 10 eur.

Prijave in informacije:

Fanči Justin tel. Številka 031 610 950.

Dodatne opombe:

V primeru zelo slabega vremena bo pohod odpovedan ali prestavljen na drug termin. Udeleženci so dolžni upoštevati navodila NIJZ glede covid 19 (maske in razdalja).

Mail:

fanci.justin@justin.si

Objavil:

Fanči Justin

Planinsko društvo Boč Kostrivnica © 2014-2016. Developed by: DarkMorg