POHOD NA GOLICO 1835m

Kdaj:

12.06.2021

Zbor ali lokacija:

avtobusna postaja v Rogaški, 05.15 Podplatu 05.30 Šmarju pri Jelšah 05.

Čas hoje / trajanje:

Opis:

Vabimo na GOLICO 1835 m n. m. skupaj s sosednjimi planinskimi društvi Vabimo na čudovite travnike, ki se bohotijo nad Planino pod Golico. Proti severu se nad mnogoterimi Rovti dviga in vabi prav v mesecu maju in juniju, z belimi travniki narcisov razcvetela Golica. Naša pot je mišljena od Planine pod Golico, preko Koče na Golici in na vrh. Sestopili bomo krožno preko sedla Suha na izhodišče. Hoje brez počitkov bo za tri ure vzpona in dobri dve uri za sestop. Na turi do vrha Golice je potrebno prehoditi dobrih 900 metrov vzpona, za kar potrebujemo kar nekaj varne planinske kondicije. Naš osnovni cilj bo ogled travnikov narcis in na sam vrh Golice vam ni potrebno vztrajati, saj lahko ostanete tudi pri koči pod Golico, v tem primeru bo vzpon krajši za slabe tričetrt ure.

Hrana in pijača:

iz nahrbtnika, možno bo kaj kupiti v pl. domu.

Oprema:

Obvezna je pohodniška oprema - gojzarji, (teniske/superge odpadejo), za vse pohodnike!!! Vetrni jopič ali toplejši podloženi anorak s kapuco, kapa in rokavice. Priporočamo pohodne palice in fotoaparat.

Stroski prevoza:

Odvisno od števila udeležencev pričakovano nekje okrog 20 EUR, saj se bomo priključili PD SLOGA in PD VRELEC, ki gredo skupaj na pohod z organiziranim

Prijave in informacije:

Do 8. 6. 2021 na tel. 031 329 668

Dodatne opombe:

Mail:

cap.cugar@gmail.com

Objavil:

Marko Artič

Planinsko društvo Boč Kostrivnica © 2014-2016. Developed by: DarkMorg