DVODNEVNI POHOD NA TRIGLAV

Kdaj:

03.09.2022

Zbor ali lokacija:

v soboto, 3.9.2022 ob 5 uri na Železniški postaji Podplat. Povratek je predviden v nedeljo okrog 20 ure.

Čas hoje / trajanje:

Opis:

Ob 30 letnici delovanja organizira Planinsko društvo Boč Kostrivnica dvodnevni pohod na Triglav (2864m).Pohod bo organiziran 3. in 4.septembra 2022. Na najvišji slovenski vrh se bomo odpravili iz dveh izhodišč. Za 1. skupino smo izbrali manj zahtevno pot iz doline Krma. Druga skupina pa se bo povzpela na našega očaka iz doline Vrata in sicer po zelo zahtevni poti čez Plamenice. Sestopili bomo vsi skupaj v Krmo. Do izhodišča bomo imeli skupen prevoz.

Hrana in pijača:

Iz nahrbtnika in iz ponudbe v planinskih kočah. Pomembno je, da imate s seboj zadostno količino vode.

Oprema:

Za udeležence obeh skupin je potrebna planinska oprema za visokogorje: dobri planinski čevlji, čelada, rezervna oblačila ter zaščita pred dežjem in soncem. Za pohodnike, ki bi se želeli povzpeti na Triglav čez Plamenice je obvezen tudi samovarovalni komplet.

Stroski prevoza:

cca 25€

Prijave in informacije:

Do vključno 28.8.2022 pri organizatorju pohoda Jožetu Erjavec na tel. štev. 040 608 747 ali na el. n

Dodatne opombe:

Pot na Triglav je zelo zahtevna, zato je potrebna dobra fizična in psihična kondicija. Pohod je organiziran predvsem za člane PD Boč Kostrivnica. Lahko se nam pridružite tudi drugi, vendar morete biti člani PZS, kjer imate s plačano članarino zagotovljeno tudi zavarovanje za reševanje v primeru nesreče.

Mail:

jo.erjavec@gmail.com

Objavil:

Jože Erjavec

Planinsko društvo Boč Kostrivnica © 2014-2016. Developed by: DarkMorg